Tässä ovat Vuoden Liikuntatuote 2016 kandidaatit

Downforcer™, Backup Sport Finland Oy

Downforcetraining™ vahvistaa voimalinjausta nilkka, polvi ja lantio, joka vaikuttaa voimantuottoon ja voiman siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä Downforcetraining™ harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla. Downforcetraining™ harjoittelulla pystytään kehittämään lihaksiston ja hermoston yhteistoimintaa, lisäämään voimantuottoa alaspäin sekä kehittämään kokonaisvaltaista kehonhallintaa. Urheilulajeissa joissa jalat ovat isossa roolissa Downforcetraining™ harjoittelulla saadaan merkittävää hyötyä. Downforcetraining™ ja Downforcer™ -voimalauta ovat herättäneet suurta kiinnostusta urheilijoissa, valmentajissa sekä urheilun parissa toimivissa terveydenhoidon ammattilaisissa. Tuotekehityksessä on mukana olympiatason valmennustietoa, eri urheilulajien kansainvälisen tason huippu-urheilijoita, urheilijoiden testaamisen ammattilaisia sekä monia muita huippuosaajia.
www.downforcetraining.com

Fitrocks, Gymstick International Oy

Yhdistimme suomalaisen luonnon osaksi kuntoilua ja tuloksena syntyi Fitrocks kuntoilukivet. Fitrocks kivissä yhdistyy suomalaisesta maaperästä löytyvä graniitti ja Suomen metsissä kasvava koivu. Tuotantoprosessi alkaa Suomessa sijaitsevilta graniittiesiintymiltä, joissa parhaimmat kiviyksilöt valikoidaan Fitrocks kuntoiluvälinesarjaan sopiviksi. Fitrocks kuntoilukivi -sarjassa yhdistyy Ekologisuus, suomalaisuus ja toiminnallisuus.
www.fitrocks.fi

Gymi Furniture Puolapuusänky, Oy gymicom Ab

Gymi Furniture -puolapuusänky korvaa perinteisen sängyn ja tuo samalla kotiin liikuntapaikan. Jatkettavassa ja kerrossängyksikin muuntuvassa sängyssä on jo itsessään puolapuut molemmissa päissä. Näihin puolapuihin voi kiinnittää muita kalustesarjan osia ja näin tehdä monipuolisia taitoratoja ja treenipaikkoja. Kestävyytensä ja monikäyttöisyytensä vuoksi Gymi Furniture –puolapuusänky sopii erinomaisesti myös julkisten tilojen kalusteeksi.
www.gymi.fi/kalusteet


Swedish Posture "Ryhdin muistuttaja", Feel More Sport Oy

Swedis Posture muistuttaa sinua paremmasta ryhdistä. Auttaa sinua parantamaan ryhtiä ja liikkumaan paremmassa asennossa.
www.blackroll.fi

 

Game Ready - kylmäkompressiolaite, GRHealth Oy

Game Ready® on edelläkävijä aktiivisen kylmäkompressioteknologian hyödyntämisessä akuuttien vammojen hoidossa ja leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa. Game Readyn avulla voit vähentää turvotusta, minimoida kipua ja nopeuttaa kuntoutumista tehostamalla kehon luonnollisia paranemiskeinoja. Game Ready on aktiivisen jaksottaisen kompression(ilma) ja säädeltävän lämpötilan(kylmä) ansiosta yksinkertaisen tehokas ja turvallinen hoitomuoto.
www.grhealth.fi


Pixformance Smart Trainer, Papu Wellness Oy

Pixformance Smart Trainer on useilla palkinnoilla huomioitu virtuaaliohjaaja, joka auttaa harjoittelemaan ohjatusti ja turvallisesti tapahtui valmennus yksin tai ryhmässä. Laite auttaa ja motivoi reaaliaikaisen kolmiulotteisen liikeanalyysin avulla tekemään yksittäisiä liikkeitä ja kokonaisia harjoituksia liiketeknisesti oikein. Pixformance Smart Trainer antaa välitöntä palautetta liikettä tehtäessä muun muassa korjaamalla liikeratoja. Tämän lisäksi laite antaa mahdollisuuden harjoittelun ohjelmointiin ja optimointiin myös pidemmällä aikavälillä.

Laitteen toiminta-ajatus on rakennettu toiminnallisen harjoittelun ympärille ja laitteen ensisijainen tehtävä on parantaa ja vahvistaa toimintakykyä. Laitteessa on yli sadan toiminnallisen liikkeen liikepankki. Välineinä harjoittelussa voidaan käyttää muun muassa käsipainoja, voimapalloja, kahvakuulia, kuminauhoja sekä penkkiä. Pixformance Smart Trainer on loistava työkalu yksilö- ja ryhmävalmennukseen sekä kuntoutukseen. Laite on loistava työkalu kaikessa ohjatussa liikunnassa ja toimii erinomaisesti myös kuntoutuksen tukena.
www.papuwellness.fi

 

Avento Voimistelukumi, KL Sport Oy

Täysin erilainen, kuin perinteinen jumppakumi.
www.klsport.fi

Coffee Break, Manninen Nutraceuticals Oy

Coffee Break on muutakin kuin kahvin makuinen proteiinijauhe - se on aitoa Kolumbialaista kahvia ja se sisältää kaikki proteiinin hyödyt! Coffee Break:n proteiinilähteenä on käytetty korkealaatuista, lämpöstabiilia heraproteiinijauhetta joka säilyttää rakenteensa ja koostumuksensa myös kuumaan veteen sekoitettuna. Voit siis valmistaa Coffee Break:n aivan normaalin pikakahvin tapaan! Coffee Break on erinomainen tapa lisätä päivääsi terveellinen kahvihetki tukemaan tasapainoista ruokavaliotasi! Coffee Break on 100% laktoositon ja gluteeniton.
www.m-webstore.fi

Vuoden Liikuntatuote, palvelut ja konseptit


Dance80Fit, First Store Oy

Dance80Fit- tanssillinen ryhmäliikunnan tuntikonsepti, joka pitää sisällään koko kirjon aerobisesta treenistä kehonpainolla tehtävään lihaskuntoon. Tämän hauskemmaksi ja tehokkaammaksi ei tanssillinen liikunta tule! Takuuhiki ja päivän harjoittelusi on tehty!
www.dance80fit.fi


Bungee-Training, R.O.P.E.S


Bungee- training on ammattilaisten kehittämä liikunta-konsepti, joka elastisen Bungee- nauhan avulla haastaa koko kehosi ja mielesi hauskaan ja motivoivaan liikuntaan. Bungee-training sopii kaikille, ikään tai urheilullisuuteen katsomatta ja sitä voi harrastaa yhdessä ryhmätunnilla, ystävän kanssa tai yksin, kun sinulle sopii.
www.ropes.no


Hyvinvointiviestintä, Awesome Digi

Awesome Digi tekee inspiroivaa, tieteeseen pohjautuvaa ja positiivista hyvinvointiviestintää. Kuvalliset, kauniit one-linerit sekä ytimekkään viihdyttävät blogitekstit toimivat sekä hyvinvointialan toimijoiden some-markkinoinnissa että isompien yritysten intrassa. Visiomme on jalkauttaa tutkittu hyvinvointitieto kaikkien saataville.
www.awesomedigi.fi

SanoStore, Sanoste Oy


Sanoste Oy:n tarjoamat kotiin tuotavat virtuaaliset palvelut lisäävät hyvinvointia, ylläpitävät toimintakykyä, tuovat turvaa ja kohottavat elämänlaatua. Palvelut välitetään kuvapuheluina ja ne ovat erittäin helppokäyttöisiä. Vain yhtä nappia painamalla ikääntynyt vastaa ohjaajan soittamaan puheluun ja pääsee mukaan palveluun. Palvelut ovat reaaliaikaisia ja tapahtuvat yhdessä ammattitaitoisen ohjaajan kanssa. Ohjaaja voi kannustaa ja ohjata osallistujaa palvelun aikana.
www.sanoste.fi

ReimaGO, Reima Oy


ReimaGO on täysin uudenlainen tapa lisätä lapsen liikkumisen iloa. Vanhemmat ja lapsi näkevät liikunnasta saadun, ReimaGO-aktiivisuussensoriin kertyneen energian mobiilisovelluksessa, jossa lapsi voi käyttää sitä hauskalla tavalla. Yhteistyössä Suunnon kanssa kehitetty sensori kiinnittyy Reima-ulkoiluvaatteissa olevaan erityiseen taskuun. Konseptin tarkoituksena on motivoida lapsia liikkumaan ja ulkoilemaan ja antaa vanhemmille lapsen terveyden kannalta tärkeää, mitattua tietoa. Konsepti on osa kasvavan ja kansainvälistyvän Reiman digitalisoitumista: rohkea loikka puettavaan teknologiaan ja sovelluskehitykseen. Tuotteiden ja palvelun taustalla olevaa ajattelua ja koko kokonaisuuden toimintaa avaavat parhaiten videot:
https://www.youtube.com/watch?v=VkK4obKtq4k
https://www.youtube.com/watch?v=oAWdL8dHIUA
www.reima.com/fi/reimago

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan 10.3.2017 saakka. Äänestää voi kilpailun internetsivulla www.vuodenliikuntatuote.fi/aanesta