Tiedote 17.3.2017

VOIMALAUTA, LASTEN AKTIIVISUUSSENSORI JA PUOLAPUUSÄHKY VUODEN LIIKUNTATUOTTEIKSI

Vuoden liikuntatuote 2016 -kilpailu on ratkennut. Voittajiksi valittiin tuotesarjasta DownforcerTM -voimalauta sekä palvelut ja konseptit sarjasta ReimaGO, mikä mittaa helpolla tavalla lasten aktiivisuutta. Yleisöäänestyksen voitti Gymi Furniture Puolapuusänky, missä yhdistyy huonekalu ja lastenhuoneen kiipeilypaikka.

- Tämän vuoden kilpailu oli kuin pienoismalli koko toimialasta, sen monipuolisuudesta sekä monimuotoisuudesta. Kilpailussa oli mukana mm. elintarvikkeita, viestintäpalvelu, huonekaluja, etävalmennuspalveluja ja perinteisempiä sporttituotteita. Uusien innovaatioiden lisäksi oli rohkeasti lähdetty ajattelemaan ja kehittämään tutumpia tuotteita uudella tavalla. Voittajat valitsi tänä vuonna kilpailussa aikaisemmin menestyneet yritykset, eli voittajat pääsivät valitsemaan voittajat, kertoi kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho tämän vuoden kilpailusta.

Palkinnot jaettiin tänään GoExpo-messujen yhteydessä. Sarjapalkintojen ja yleisöäänestyksen voittajajulkistusten lisäksi jaettiin kolme kunniamainintaa sekä Suomen Messusäätiön 3.000€ stipendi.

Palkitut:
Vuoden liikuntatuote: DownforcerTM, Backup Sport Finland Oy, Tampere
Vuoden liikuntatuote, kunniamaininta: Fitrocks, Gymstick International Oy, Lahti
Vuoden liikuntatuote, kunniamaininta: Pixformance Smart Trainer, Papu Wellness, Helsinki
Vuoden liikuntatuote, palvelut ja konseptit: ReimaGO, Reima Oy, Vantaa
Vuoden liikuntatuote, palvelut ja konseptit, kunniamaininta: SanoStore, Sanoste Oy, Helsinki
Vuoden liikuntatuote, yleisöäänestyksen voittaja: Gymi Furniture Puolapuusänky, Oy gymicom Ab, Kirkkonummi

Vuoden Liikuntatuotteeksi valittu DownforcerTM sai myös Suomen messusäätiön 3.000 € rahapalkinnon.

Lisätietoja ja kuvamateriaalia: Ari Puro-Aho, puh. 040 861 4641, www.vuodenliikutnatuote.fi

Kuvaukset voittajatuotteista:

DownforcerTM
Downforcer™-voimalauta on patentoitu ja mallisuojattu innovaatio, jolla voidaan monipuolisesti vahvistaa voimalinjausta nilkka, polvi, lantio, hartia. Laite on turvallinen, sopii kaikenikäisille ja sillä voi harjoitella tavoitteellinen kilpaurheilija, nuori lapsi tai ikääntynyt seniori. Laite soveltuu myös kuntoutukseen
Backup Sport Finland Oy, www.downforcetraining.com, Harri Petäjistö, gsm 0400627650

Fitrocks
Yhdistimme suomalaisen luonnon osaksi kuntoilua ja tuloksena syntyi Fitrocks kuntoilukivet. Fitrocks kivissä yhdistyy suomalaisesta maaperästä löytyvä graniitti ja Suomen metsissä kasvava koivu. Tuotantoprosessi alkaa Suomessa sijaitsevilta graniittiesiintymiltä, joissa parhaimmat kiviyksilöt valikoidaan Fitrocks kuntoiluvälinesarjaan sopiviksi. Fitrocks kuntoilukivi -sarjassa yhdistyy ekologisuus, suomalaisuus ja toiminnallisuus.
Gymstick International Oy, www.fitrocks.fi, Risto Kasurinen, gsm 044 505 7531

Pixformance Smart Trainer
Pixformance Smart Trainerin toiminta-ajatus on rakennettu toiminnallisen harjoittelun ympärille ja laitteen ensisijainen tehtävä on parantaa ja vahvistaa toimintakykyä. Laitteessa on yli sadan toiminnallisen liikkeen liikepankki. Välineinä harjoittelussa voidaan käyttää muun muassa käsipainoja, voimapalloja, kahvakuulia, kuminauhoja sekä penkkiä. Pixformance Smart Trainer on loistava työkalu yksilö- ja ryhmävalmennukseen sekä kuntoutukseen. Laite on loistava työkalu kaikessa ohjatussa liikunnassa ja toimii erinomaisesti myös kuntoutuksen tukena.
Papu Wellness Oy, www.papuwellness.fi, Antti Pulkki, gsm 0407402985

ReimaGo
ReimaGO on täysin uudenlainen tapa lisätä lapsen liikkumisen iloa. Vanhemmat ja lapsi näkevät liikunnasta saadun, ReimaGO-aktiivisuussensoriin kertyneen energian mobiilisovelluksessa, jossa lapsi voi käyttää sitä hauskalla tavalla. Yhteistyössä Suunnon kanssa kehitetty sensori kiinnittyy Reima-ulkoiluvaatteissa olevaan erityiseen taskuun. Konseptin tarkoituksena on motivoida lapsia liikkumaan ja ulkoilemaan ja antaa vanhemmille lapsen terveyden kannalta tärkeää, mitattua tietoa. Konsepti on osa kasvavan ja kansainvälistyvän Reiman digitalisoitumista: rohkea loikka puettavaan teknologiaan ja sovelluskehitykseen.
Reima Oy, www.reima.com, Riikamaria Paakkunainen, gsm 0503228293

SanoStore
Sanoste Oy:n tarjoamat kotiin tuotavat virtuaaliset palvelut lisäävät hyvinvointia, ylläpitävät toimintakykyä, tuovat turvaa ja kohottavat elämänlaatua. Palvelut välitetään kuvapuheluina ja ne ovat erittäin helppokäyttöisiä. Vain yhtä nappia painamalla ikääntynyt vastaa ohjaajan soittamaan puheluun ja pääsee mukaan palveluun. Palvelut ovat reaaliaikaisia ja tapahtuvat yhdessä ammattitaitoisen ohjaajan kanssa. Ohjaaja voi kannustaa ja ohjata osallistujaa palvelun aikana.
Sanoste Oy, www.sanoste.fi, Marianne Dannbom gsm 0405026158.

Gymi Furniture Puolapuusänky
Gymi Furniture -puolapuusänky korvaa perinteisen sängyn ja tuo samalla kotiin liikuntapaikan. Jatkettavassa ja kerrossängyksikin muuntuvassa sängyssä on jo itsessään puolapuut molemmissa päissä. Näihin puolapuihin voi kiinnittää muita kalustesarjan osia ja näin tehdä monipuolisia taitoratoja ja treenipaikkoja. Kestävyytensä ja monikäyttöisyytensä vuoksi Gymi Furniture –puolapuusänky sopii erinomaisesti myös julkisten tilojen kalusteeksi.
Oy gymicom Ab / Gymi Lasten ja nuorten kuntoklubi, www.gymi.fi/kalusteet, Christina Nurmi, gsm 045 324 5888


 

Tiedote 4.11.2016

VUODEN LIIKUNTATUOTE 2016 EHDOKKAAT
JULKISTETTIIN SKIEXPOSSA

Vuoden Liikuntatuote 2016 -kilpailun kandidaattituotteet on valittu. Kolmetoista kandidaattituotetta valikoitui yhteensä 27 kilpailuun osallistuneen tuotteen tai palvelun joukosta. Kandidaattituotteet julkistettiin Skiexpon avauspäivänä 4.11. Helsingin messukeskuksessa.

Tänä vuonna uudistettiin hieman sarjajakoa ja loppukilpailussa kaikki tuotteet kilpailevat samassa kategoriassa. Tuotesarjassa loppukilpailuun valittiin kahdeksan erilaista liikunta-, hyvinvointituotetta ja elintarviketta. Palvelut ja konseptit kategoria jatkaa tuttuun tapaan omana sarjana.

Kandidaatit ovat (tuotteet satunnaisessa järjestyksessä sarjoittain):
Vuoden Liikuntatuote, tuotteet
Downforcer™, Backup Sport Finland Oy, Tampere (www.downforcetraining.com)
Fitrocks, Gymstick International Oy, Lahti (www.fitrocks.fi)
Gymi Furniture Puolapuusänky, Oy gymicom Ab, Kirkkonummi (www.gymi.fi/kalusteet)
Swedish Posture "Ryhdin muistuttaja", Feel More Sport Oy, Espoo (www.blackroll.fi)
Game Ready - kylmäkompressiolaite, GRHealth Oy, Vantaa (www.grhealth.fi)
Pixformance Smart Trainer, Papu Wellness Oy, Helsinki (www.papuwellness.fi)
Avento Voimistelukumi, KL Sport Oy, Helsinki (www.klsport.fi)
Coffee Break, Manninen Nutraceuticals Oy, Oulu (www.m-webstore.fi)

Vuoden Liikuntatuote, palvelut ja konseptit
Dance80Fit, First Store Oy, Hämeenlinna (www.dance80fit.fi)
Bungee-Training, R.O.P.E.S, Helsinki (www.ropes.no)
Hyvinvointiviestintä, Awesome Digi, Jyväskylä (www.awesomedigi.fi)
SanoStore, Sanoste Oy, Helsinki (www.sanoste.fi)
ReimaGO, Reima Oy, Vantaa (www.reima.com/fi/reimago)

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan 10.3.2017 saakka. Äänestää voi kilpailun internetsivulla www.vuodenliikuntatuote.fi/aanesta.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun tulokset julkistetaan 17.3.2017 GoExpon yhteydessä pidettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Tuomaristo valitsee kandidaattituotteista sarjavoittajat. Palkintojuhlassa jaetaan myös Suomen Messusäätiön lahjoittama 3.000 euron stipendi yhdelle kandidaatille. Tuomariston valintojen ohella GoExpossa julkistetaan yleisöäänestyksen voittaja.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun järjestää nyt seitsemättä kertaa.

Lisätietoja antaa kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho, gsm 040 867 4611. Kuvamateriaali pyynnöt kilpailun pääsihteerille, ensisijaisesti puhelimella.

 

Tiedote 2.11.2016

KANDIDAATIT 2016 JULKISTETAAN SKIEXPOSSA

Vouden Liikuntatuote 2016 ehdokkaat julkistetaan Skiexpon avauspäivänä 4.11. klo 12 Snow Stagella.

 

Tiedote 4.3.2016

VUODEN LIIKUNTATUOTTEIKSI ULKOHARJOITTELULAITTEISTO, HEIJASTINTAKKI, FYSIOTERAPEUTIN PUHELINSOVELLUS JA KOROTETTU LIHASHUOLTORULLA

Kuudennen kerran järjestettävän Vuoden Liikuntatuote -kilpailun tulokset julkistettiin GoExpon avajaispäivänä.  Vuoden kotimainen liikuntatuote on ulkoharjoituslaitteisto David City-Line, ulkomainen tuote on Provizin heijastava urheilutakki, palvelut ja konseptit kategorian voittajaksi nousi FysiApp puhelinsovellus. Tuomariston kunniamaininnan muotoilusta sai Polar A360. Yleisöäänestyksen voittaja on HighRoller lihashuoltorulla.

- Voittajatuotteissa on uutuusarvoa, globaali markkinapotentiaali ja käytettävyys kohdallaan. Ne aktivoivat käyttäjiä liikkumaan turvallisesti, kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho perustelee valintoja.

- Tämän vuoden kilpialussa oli havaittavissa liikuntatoimialan kansallistuminen. Viisitoista finaalipaikkaa meni kaikkiaan kolmelletoista eri paikkakunnalle. Kilpailu nousi aikanaan liikuntayritysten toiveiden ja odotusten siivittämänä. Kilpailun tarkoitus on tukea liikunta-alan kilpailukykyä, edistää tuotekehitystä ja tuotteiden laatua sekä käytettävyyttä. Samalla kilpailu on vuosittainen näyteikkuna ja läpileikkaus alan uutuustuotteista.

Palvelut ja konseptit -sarjan voittaja FysiApp sai myös Suomen messusäätiön 3 000 € rahapalkinnon.

Tuomaristossa Vuoden Liikuntatuote valintoja tekemässä olivat tänä vuonna: Bruun Pentti (liikunta-alan yrittäjä ja hallitusammattilainen), Ingberg Mikaela (Olympiakomitea, MM-mitalisti), Karihtala Aki (liikunta-alan yrittäjä ja hallitusammattilainen), Katajisto Ari (päätoimittaja Kuntosali&Fitness-lehti), Kosonen Hanna (kansanedustaja, hiihtosuunnistuksen maailmanmestari), Lanning Sanna (vt. toimitusjohtaja Naisten Kymppi), Tuokko Annamari (ringetten maailmanmestari). Tuomariston sihteeri Puro-Aho Ari.

Sarjojen voittajat

David City-Line
David City-Line on jokaisen kansalaisen ulottuville kehitetty ainutlaatuinen harjoituslaitekokonaisuus, jossa on yhdistetty David -laitteista tuttu turvallinen ja tehokas harjoitustuntuma sekä uuden, patentoidun kuormitusmenetelmän tuoma helppous ja laaja käyttöalue vanhuksesta aktiiviurheilijaan.

Proviz
Täysin uudella tapaa heijastava takki on tyylikäs ja samalla turvallinen. Tyylikäs suunnittelu yhdistyy turvallisuuteen uudella tavalla ja parantaa liikkujan näkyvyyttä pimeinä vuoden aikoina. Proviz ei ole mikään tylsä heijastinliivi.

FysiApp
FysiApp-mobiilisovelluksen avulla yksilöllisen valmennuspalvelun toteuttaminen on mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta. FysiApp on tarkoitettu tukemaan kasvotusten tapahtuvaa yksilövalmennusta ja tarjoamaan asiakkaille paras tuki ja apu matkalla kohti tavoitteita.

Polar A360
Polar A360 on fitnessmittari, jossa on värillinen kosketusnäyttö. Laite mittaa sykettä ranteesta, siinä on vaihdettavat värilliset rannekkeet ja sisäänrakennettu aktiivisuuden mittaus.

HighRoller
HighRoller nostaa lihashuoltorullan irti lattiatasosta optimaaliselle korkeudelle ajatellen käyttäjän ergonomiaa lihashuoltoharjoittelun aikana. HighRollerin teho perustuu harjoitteluasentoon, jossa keho saadaan tasapainotettua lihashuoltoharjoittelun kannalta optimaaliseen asentoon.

Lisätiedot ja kuvamateriaalipyynnöt:
Kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho, gsm 040 867 4611, aripuroaho@gmail.com,  www.vuodenliikuntatuote.fi.

Lisätietoja tuotteista antavat
David City-Line, David Health Solutions Oy, Arno Parviainen, gsm 044 505 8582
Polar A360, Polar Electro Finland Oy, Katja Mälkki, gsm 040 648 3272
Proviz, Sealskinz Oy, Juha Nykänen, gsm 0400 706 827
FysiApp, PhysioBit Oy, Hanna Nevala, gsm 040 216 0002
HighRoller lihashuoltorulla, HighRoller Suomi Oy, Jesse Laaksonen, gsm 050 346 4564

 

 

Tiedote 30.10.2015

VUODEN LIIKUNTATUOTE 2015 KANDIDAATIT JULKISTETTIIN SKIEXPOSSA

Vuoden Liikuntatuote 2015 -kilpailun kandidaattituotteet on valittu. 15 kandidaattituotetta valikoitui yhteensä 26 kilpailuun osallistuneen tuotteen tai palvelun joukosta. Kandidaattituotteet julkistetiin Skiexpon avauspäivänä Helsingin messukeskuksessa.

Tämän vuoden kilpailua leimasi se, että ilmoittautumisia tuli ympäri maata ja viisitoista kandidaattitunnusta jakaantui kahdelletoista eri paikkakunnalla.

Kandidaatit ovat (tuotteet satunnaisessa järjestyksessä sarjoittain):

Kotimaiset tuotteet
Gymi Furniture -kalustesarja, Oy gymicom Ab, Kirkkonummi (www.gymi.fi/kalusteet/)
David City-Line, David Health Solutions Oy, Helsinki (www.david.fi)
HighRoller lihashuoltorulla, HighRoller Suomi Oy, Siilinjärvi (www.highroller.fi)
Gymba, JVJ Pölönen, Joensuu (www.gymba.fi)
Polar A360, Polar Electro Finland Oy, Vantaa (http://www.polar.com/fi/tuotteet/sport/A360)

Ulkomaiset tuotteet
Proviz, Sealskinz Oy, Vantaa (www.provizsports.com)
Compressport On/ Off paita, T:mi Esko Kotivuori, Joroinen (www.compressport.fi)
FlipBelt, Crombi Öppet bolag, Vaasa (www.flipbelt.fi)
Fitbit Surge, Fitbit, Helsinki (www.fitbit.com)
Marli GO Vedenmaustaja, Eckes-Granini Finland Oy Ab, Turku (www.marli.fi)

Palvelut ja konseptit
Sportyplanner, Sportyfly Oy, Tampere (www.sportyplanner.fi)
Meal My Day - resepti- ja ruokapäiväkirja, Meal My Day Oy, Helsinki (www.mealmyday.com)
SportieTown, Sportie United Oy, Pori (www.sportietown.com)
FasciaTraining, ProFTraining Oy, Järvenpää (www.fasciatraining.fi)
FysiApp, PhysioBit Oy, Kuopio (www.fysiapp.fi)

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan 28.2.2016 saakka. Äänestää voi kilpailun internetsivulla www.vuodenliikuntatuote.fi.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun tulokset julkistetaan 4.3.2016 GoExpon yhteydessä pidettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Tuomaristo valitsee kandidaattituotteista Vuoden liikuntatuotteeksi yhden kotimaisen, yhden ulkomaisen tuotteen sekä yhden liikuntapalvelun. Palkintojuhlassa jaetaan myös Suomen Messusäätiön lahjoittama 3000 euron stipendillä. Tuomariston valintojen ohella julkistetaan yleisöäänestyksen suosikki.

Kuudetta kertaa järjestettävän Vuoden Liikuntatuote -kilpailun järjestää Liikuntafiliaali.

Lisätietoja antaa kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho, gsm 040 867 4611. Kuvamateriaali pyynnöt kilpailun pääsihteerille, ensisijaisesti puhelimella.

 

OLEMME MUKANA SKI EXPOSSA

Ski expo järjestetään Heslingin messukeskuksessa 30.10.-11.1.2015 Vuoden Liikuntatuote -kilpailu löytyy messuilta osastolta 6g61. Ski expon avajaispäivänä klo 13:00 Snow Staglla julkistetaan tämän vuoden liikuntatuote kandidaatit. Kandidaatteja, joista nousee myös kategoriakohtaiset voittajat, on viisi / sarja, eli yhteensä 15.
Lisätietoja Ski exposta www.skiexpo.fi.

 

 

VIISI VUOTTA UUTUUSTUOTTEITA SUOMALAISILLE
VUODEN LIIKUNTATUOTE -KILPAILUN TULOKSET JULKISTETTIIN GOEXPON AVAUSPÄIVÄNÄ 

Vuoden liikuntatuote 2014 -kilpailun tulokset julkistettiin perjantaina GoExpon avauspäivänä. Viidettä kertaa järjestetyn kilpailun kotimaisten tuotteiden sarjan voittajaksi nousi Beddit Sleep Monitor ja tuomariston kunniamaininnan sai Frescon Oy:n Aktiivityöpiste. Vuoden ulkomainen tuote on Kju:b, modulaarinen liikuntavälinejärjestelmä. Suomalainen lantionpohjalihaksien treenaamiseen keskittyvä terveysliikuntakonsepti Bailamama Women nousi palveluissa ykköseksi. Yleisöäänestyksessä suosikiksi nousi interaktiivisia livetunteja netissä tarjoava joogasali Yoogaia.

- Kilpailu oli jälleen monipuolinen läpileikkaus liikunta- ja hyvinvointitoimialan uusiin tuotteisiin ja palveluihin. Toimialalla tulee säännöllisesti mielenkiintoisia uutuuksia, joiden näkyväksi tekeminen vaatii tukea. Ilahduttavaa on myös se, että Suomessa suunnitellaan liikunta- ja hyvinvointialalle tuotteita sekä palveluja, joilla tähdätään heti kansainvälisille markkinoille, linjaa kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho kilpailun tasoa.

Palkinnot jaetiin GoExpo-messujen yhteydessä. Sarjakohtaiset valinnat suoritti kilpailun seitsenhenkinen tuomariston, joka edusti liikunta- ja hyvinvointialan eri osaamisaloja. Tuomaristossa olivat mukana Bruun Pentti, Ingberg Mikaela, Komulainen Jyrki, Nordensved P-C, Partanen Hanna, Sohlberg Heidi ja Taini Matti. Sarjapalkintojen ja yleisöäänestyksen voittajajulkistusten lisäksi julkistettiin median valinta, minkä tänä vuonna suorittivat K&F-lehden ja Elixir TV:n toimitukset sekä tuotekehityspalkinto, minkä valitsi Testing Lab Finlandin tuotekehitysosaajat.

Palkittavat:
Vuoden liikuntatuote, tuotekehityspalkinto: Beddit Sleep Monitor, Beddit Oy, Espoo
Vuoden liikuntatuote, median valinta: Bailamama Women, Bailamama Finland Oy, Nummela
Vuoden kotimainen liikuntatuote: Beddit Sleep Monitor, Beddit Oy, Espoo
Vuoden kotimainen liikuntatuote, kunniamaininta: Aktiivityöpiste, Frescon Oy, Lempäälä
Vuoden ulkomainen liikuntatuote: Kju:b, Lehtovuori Oy, Lahti
Vuoden liikuntatuote, palvelut ja konseptit: Bailamama Women, Bailamama Finland Oy, Nummela
Vuoden liikuntatuote, yleisöäänestyksen voittaja: Yoogaia, Yoogaia Oy, Espoo

Palvelut ja konseptit -sarjan voittaja Bailamama Women sai myös Suomen messusäätiön 3.000 € rahapalkinnon.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun järjestämisoikeudet siirtyivät viime vuonna Liikuntafiliaalille, joka on ottanut vastuun kilpailun jatkon kehittämisestä sekä perinteiden jatkamisesta.

Lisätietoja ja kuvamateriaalia: Ari Puro-Aho, puh. 040 861 4641, www.vuodenliikutnatuote.fi

Palkitut Vuoden Liikuntatuotteet

Beddit Sleep Monitor
Beddit on suomalainen kasvuyritys joka valmistaa sekä myy unimonitoreita. Beddit Sleep Monitor on suomalainen innovaatio jolla kuka tahansa voi seurata uneensa vaikuttavia asioita ilman, että nukkujan tarvitsee pukea minkäänlaisia sensoreita tai tehdä muuta kuin nukkua sen päällä.
Beddit mittaa muun muassa nukkujan sykkeen, hengitystahdin, unen määrän, unisyklit ja muun muassa havaitsee kuorsauksen. Bedditä käytetään joko iOS ja Android -laitteen kanssa ja käyttäjä saa joka aamu analyysin unestaan.
Beddit Oy, www.beddit.com, Antti Ylimutka, 040 726 8383

Aktiivityöpiste
Aktiivityöpisteellä voit tehdä kaikki tietokoneella ja puhelimella hoidettavat työtehtävät. Hyötyliikuntaa työaikana, helpottaa kiireistä elämää. Kävellen terveeksi, hoikaksi ja hyvinvoivaksi. Kävely vähentää selkä- ja hartiakipuja. Verenpaine- ja kolesteroliarvot laskevat sekä sydämestä tulee vahvempi sydän- ja verisuonitauteja vastaan. Työasennon myötä ryhti paranee ja kävellessä kunto kehittyy. Luonnollisesti kokonaisuus kuluttaa kaloreita, mikä pitää painon hallinnassa.
Frescon Oy, www.frescon.fi, Harri Vaismaa 045 112 6650

Kju:b
Jokaisella on yksilöllinen tapa ja kyky liikkua. Innovatiivinen Kju:b konsepti aktivoi kaikissa eri ikä- ja käyttäjäryhmissä luonnollisen tarpeen ja halun liikkua sekä tarjoaa monipuoliset
harjoittelumahdollisuudet. Kju:b on modulaarinen - kuutiot, seinät, tangot ja puomit yhdistävä - liikuntavälinejärjestelmä, joka soveltuu niin kuntoiluun kuin koululiikuntaan, parkouriin tai esterataharjoitteluun poliisille tai puolustusvoimille sekä kehonpainoharjoitteluun cross training -muodossa yhdistäen motorisen harjoittelun ja lihaskuntoharjoittelun oman kehon painoa hyödyntäen. Oli kyseessä sitten lapsi, nuori tai aikuinen, Kju:b kiihdyttää käyttäjät liikkeeseen. Uusi innostava liikuntavälinekonsepti!
Lehtovuori Oy, www.kjub.fi, Martti Mäyry, 0400 239 245

Bailamama Women
Suomalainen Bailamama on ensimmäisenä maailmassa kehittänyt terveysliikuntakonseptin, joka keskittyy lantionpohjalihaksiin. Bailamama-ryhmäliikuntatunteja pidetään jo yli 50:llä paikkakunnalla ympäri Suomen ja määrä kasvaa koko ajan. Bailamama -tunneille on mahdollista päästä myös jo Espanjassa, Englannissa, Virossa, Belgiassa ja Puolassa. Bailamama auttaa naisia voimaan hyvin jokaisessa elämänkaaren vaiheessa huomioiden myös raskauden, synnytykseen valmistautumisen ja siitä palautumisen. Tunnit auttavat naisia oivaltamaan oman ihanuutensa, kannustavat oman kehon kunnioittamiseen ja hetkessä elämiseen. Bailamaman viesti on: jokainen nainen on ihana!
Bailamama Finland Oy, www.bailamama.fi, Maija Kiljunen, 040 537 1952

Yoogaia
Yoogaia on maailman ensimmäinen interaktiivisia livetunteja netissä tarjoava joogasali. Palvelun käyttöä varten tarvitaan vain nettiyhteys ja tietokone. Yoogaia on suomalainen innovaatio ja lujaa vauhtia valtaamassa kansainvälisiä markkinoita.
Yoogaia Oy, www.yoogaia.com, Mikko Petäjä, 0400 998 477

 

Tiedote 31.10.2014

VIIDETTÄ KERTAA JÄRJESTETTÄVÄN VUODEN LIIKUNTATUOTE -KILPAILUN KANDIDAATIT JULKISTETIIN SKIEXPOSSA

Vuoden Liikuntatuote 2014 -kilpailun kandidaattituotteet on valittu. 15 kandidaattituotetta valikoitui yhteensä 26 kilpailuun osallistuneen tuotteen tai palvelun joukosta. Kandidaattituotteet julkistettiin Skiexpon avauspäivänä Helsingin messukeskuksessa.

Tuomariston valitsemat kandidaatit ovat (tuotteet satunnaisessa järjestyksessä sarjoittain):

Kotimaiset tuotteet
PulseOn, PulseOn Oy, Helsinki (www.pulseon.com)
FootBalance Kiosk, Footbalance Systems Oy, Vantaa (www.footbalance.fi)
Zoi, Runteq Oy, Tampere (www.runteq.com)
Beddit Sleep Monitor, Beddit Oy, Espoo (www.beddit.com)
Aktiivityöpiste, Frescon Oy, Lempäälä (www.frescon.fi)

Ulkomaiset tuotteet
Kjub-liikuntavälineet, Lehtovuori Oy, Lahti (www.kjub.fi.fi)
Tomahawk IC7, Fysioline Oy, Tampere (www.fysioline.fi)
Zero Runner, Medical Tech Oy, Espoo (www.medicaltech.fi)
Blackroll Foam roller, Fysiomyynti Oy, Espoo (www.blackroll.fi)
Hyperice, TG-Health Oy, Kuopio (www.truegrithealth.com)

Palvelut ja konseptit
Yoogaia, Yoogaia Oy, Espoo (www.yoogaia.com)
Bailamama Women, Bailamama Finland Oy, Nummela (www.bailamama.fi)
Ski'n'Bike™ pienryhmäliikuntakonsepti, Omasali Oy, Tampere (www.omasali-pro.fi)
Harjoittele optimaalisesti, Test 4 You Oy, Söderkulla (www.vo2testit.fi)
Foamroller, Foamroller Oy, Helsinki (www.foamroller.fi)

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan 1.3.2015 saakka. Äänestää voi kilpailun internetsivulla www.vuodenliikuntatuote.fi tai postikortilla.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun tulokset julkistetaan 6.3.2015 GoExpon yhteydessä pidettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Tuomaristo valitsee kandidaattituotteista Vuoden liikuntatuotteeksi yhden kotimaisen ja yhden ulkomaisen tuotteen. Lisäksi tuomaristo valitsee palvelu- ja konseptisarjan voittajan, joka palkitaan Suomen Messusäätiön 3000 euron stipendillä. Tuomariston valintojen ohella julkistetaan yleisön suosikki.

Viidettä kertaa järjestettävän Vuoden Liikuntatuote -kilpailun järjestämisoikeudet ovat siirtyneet tämän vuoden aikana Liikuntafiliaalille.


Lisätietoja antaa kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho, gsm 040 867 4611. Oheista kandidaattitunnusta saa käyttää tiedotuksessa. Kuvamateriaali pyynnöt kilpailun pääsihteerille.
Tiedote 20.9.2014

Vuoden Liikuntatuote -kilpailu siirtyy Liikuntafiliaalille

Vuoden Liikuntatuote -kilpailu siirtyy uuteen kotiin. Frami Oy:n kehityshankkeen vanavedessä
syntynyt kilpailu siirtyy Liikuntafiliaalin järjestettäväksi. Kilpailun ydintoiminnot säilyvät entisellään
ja parhaat liikuntatuotteet nousevat jälleen parrasvaloihin GoExpossa maaliskuussa 2015.

- On hienoa jatkaa Frami Oy:n ja Testing Labin lanseeraamaa ja useana vuonna toteuttamaa kilpailua. Vuoden parhaat liikuntatuotteet ja palvelut saavat edelleen nousta sille jalustalle, mille ne kuuluvat. Kilpailu elää hyvässä kehityskaaressa ja suomalainen liikuntakulttuuri tarvitsee tätä, kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho kertoo.

Frami Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kantonen on tyytyväinen, että vakiintuneen aseman saanut kilpailu jatkaa Liikuntafiliaalin johdolla.
- Kilpailu on nostanut hienosti esiin sen aktiivisen tuotekehitystyön, jota liikunta-alan yrityksissä tehdään, Kantonen kiittelee.

Kilpailu jatkaa yhteistyötä Suomen suurimpien liikuntamessujen kanssa. Kandidaatit ja ehdokkaat Vuoden liikuntatuotteeksi julkistetaan 31.10. Skiexpossa ja voittajat julkistetaan GoExpossa maaliskuussa.

Riippumaton tuomaristo tekee valinnat parhaista. Tuomaristossa ovat mukana mm. Mikaela Ingberg, Hanna Partanen, kuntosalialan edustaja P-C Nordensved, Kunnossa kaiken ikää –ohjelman johtaja Jyrki Komulainen sekä pääomasijoittaja ja hallitusammattilainen Pentti Bruun. Myös liikkujilla on mahdollisuus nostaa omat suosikit esiin yleisöäänestyksessä.

Yritykset ilmoittavat valmistamansa tai maahantuomansa tuotteet mukaan kilpailuun ja tuomaristo karsii sarjakohtaisesti 5 parasta tuotetta/palvelua sekä valitsee sarjojen voittajat. Palveluille ja konsepteille on oma sarja, mikä selkeyttää kilpailun rakennetta sekä sarjakohtaista arviointia. Ilmoittautuminen kilpailuun on käynnissä osoitteessa www.vuodenliikuntatuote.fi.
Ilmoittautumisaika päättyy 15.10.

Lisätietoja antaa Vuoden Liikuntatuote -kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho, gsm 040 867 4611.


Tiedote 7.3.2014

Historian tasaväkisin Vuoden liikuntatuote -kilpailu on ratkennut  

Vuoden liikuntatuote 2013 -kilpailu on ratkennut. Tasaväkisen kisan kotimaisen sarjan kärkeen kiilasi Polar Electron aktiivisuusranneke Polar Loop. Vuoden ulkomainen tuote on vastuksellisen kävelysauva BungyPump-kuntoilusauva. Patentoitu Energiatesti erottui palveluissa. Ensimmäistä kertaa valitun Vuoden liikuntaohjelman vei nimiinsä Jahtikuningatar Marjaana. Yleisön suosikkituotteeksi nousi Selätin.

- Voittajat seuloutuivat 44:n kisaan ilmoitetun tuotteen ja palvelun joukosta. Kilpailu oli historian tasaväkisin. Tänä vuonna silmiin pistävää oli runsas mobiiliratkaisujen määrä. Uusilla tuoteinnovaatioilla on rohkeasti tultu markkinoille jo aikaisessa vaiheessa ja osassa tuotteista on edelleen jatkokehittämisen mahdollisuuksia, linjaa kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho kilpailun tasoa.

- Tuomaristo arvioi tuotteiden uutuusarvoa, markkinapotentiaalia, laatua ja käytettävyyttä. Näiden kriteerien lisäksi arvostimme sitä, että tuotteet aktivoivat käyttäjiä liikkumiseen hauskalla ja monipuolisella tavalla, tuomariston puheenjohtaja, VALO ry:n pääsihteeri Teemu Japisson perustelee valintoja.

Palkinnot jaettiin tänään GoExpo-messujen yhteydessä. Sarjapalkintojen ja yleisöäänestyksen voittajajulkistusten lisäksi jaettiin kaksi erikoispalkintoa sekä palkittiin median valinta.

Palkitut:
Vuoden markkinointiteko: Liikuntapäivät.fi, Suomen Kunto- ja Terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry
Vuoden liikuntaohjelma: Jahtikuningatar Marjaana
Vuoden liikuntatuote, median valinta: shape.fi-treenivideopalvelu, Fit Production Oy, Turku
Vuoden kotimainen liikuntatuote: Polar Loop, Polar Electo Finland Oy, Vantaa / Kempele
Vuoden kotimainen liikuntatuote, kunniamaininta: Mbody, Myontec Oy, Kuopio
Vuoden ulkomainen liikuntatuote: BungyPump kuntoilusauva, GD Promotions Oy, Espoo
Vuoden liikuntatuote, palvelut ja konseptit: Energiatesti, Laturi Corporation Oy, Oulu
Vuoden liikuntatuote, yleisöäänestyksen voittaja: Selätin® ja ergonomiset käsipainot, Wellmen Oy, Helsinki

Palveut ja konseptit -sarjan voittaja Laturi Corporationin Energiatesti sai myös Suomen messusäätiön 3.000 € rahapalkinnon.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailua organisoi Testing Lab Finland, joka on liikunta-alan riippumaton tutkimus- ja tuotekehityspalvelu.

Lisätietoja ja kuvamateriaalia: Ari Puro-Aho, puh. 040 861 4641, www.vuodenliikutnatuote.fi

Kuvaukset voittajatuotteista:

Liikuntapäivät.fi
Suomen Kunto- ja Terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry järjestämä ja organisoima kuntokeskusten markkinointipäivä, joka kokosi isoimmat kuntokeskukset saman markkinointipäivän alle. Tapahtuman saama laaja näkyvyys ja onnistuminen varmistivat myös jatkuvuuden ja tänä vuonna Liikuntapäivät.fi tapahtumaa vietetään 26.10.
Suomen Kunto- ja Terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry, www.liikutnapäivät.fi, Riitta Hämäläinen-Bister,
gsm 050 336 4056.

Jahtikuningatar Marjaana
Metsästys- ja kalastusurheilua Suomessa ja maailmalla. Metsästys on suomalainen kansallisliikuntamuoto. Ohjelmassa, Marjaanan esimerkin kautta, kannustetaan ihmisiä reippailemaan luontoharrastuksen parissa.
Procam Oy, www.jahtikuningatar.fi, Olli Kangas gsm 0400 661 924.

Shape.fi-treenivideopalvelu
Shape.fi on suomalainen liikuntavideopalvelu netissä. Verkon välityksellä saat katsottavaksesi huippuohjaajien liikuntatunteja kahvakuulasta show danceen. Kuntoilu onnistuu aina siellä, missä itse olet. Shape.fi:n käyttö on helppoa ja joustavaa. Palveluun liittyminen on helppoa ja videovalikoima löytyy tarjontaa kuntotasosta riippumatta. Palvelu toimii lähes kaikilla päätelaitteilla.
Fit Production, www.shape.fi, Mia Åminne, gsm 040 684 8158.

Polar Loop
Aktiivisuusranneke on suunniteltu motivoimaan ja lisäämään päivittäistä aktiivisuutta. Tuote koostuu kokonaisuudesta, jossa elementteinä ovat ranneke, mobiilisovellus, verkkopalvelu ja lisälaitteena sykesensori. Polar Loop mittaa kaiken fyysisen aktiivisuuden ja summaa koko päivän. Paljonko on passiivista oleilua ja istuskelua, miten paljon arkiaktiivisuutta ja paljonko on tehotreejenä .
Polar Electro Finland, www.polarloop.com/fi, Katja Mälkki, gsm 040 648 3272

Mbody
Uusi ulottuvuus urheilusuorituksen ja suorituskyvyn tarkasteluun. Mbody-tuotteella pystytään ensimmäistä kertaa ja ainoana maailmassa mittaamaan normaalissa harjoitus- ja kilpailutilanteessa, mitä lihaksissa tapahtuu liikuntasuorituksen aikana. Mbodyn avulla on saatavissa täysin uutta tietoa lihaskuormituksesta, suoritustekniikasta, lihastasapainosta, lihastyön taloudellisuudesta ja intensiteetistä; toisin sanoen saadaan uutta tietoa, joka johtaa yhä parempiin harjoituksiin ja edelleen yhä parempiin tuloksiin. Tuote sopii urheilun ammattilaiselle ja aktiiviharrastajalle, Mbody auttaa optimoimaan lihasten suorituskykyä.
Myontec Oy, www.mbody.fi, Pekka Tolvanen, gsm 040 505 2420

BungyPump-kuntoilusauva
Kuntoilusauvat ovat ainutlaatuinen kuntoiluväline niiden sisäänrakennetun jousituksen ja 4-6 kilon vastuksensa ansiosta. Jousitus parantaa harjoittelutuloksia, vähentää niveliin kohdistuvaa tärähdystä sekä tuo harjoitteluun hauskuutta. Sauvoja voi käyttää sekä kävellessä että juostessa, ja ne sopivat myös voimaharjoitteluvälineeksi sekä ulko- että sisätiloihin.
GB Promotions Oy, www.bungypump.fi, Jaakko Hintikka, gsm 050 566 5826

Energiatesti
Uudenlainen kuntotesti, joka koostuu 11 osatestistä: stressi, vireys, aerobinen kunto, verenpaine, vyötärönympärys, keskivartalon lihaskunto, alavartalon lihaskunto, ylävartalon lihaskunto, liikkuvuus ja tasapaino. Lopputulos esitetään energiaindeksinä, joka kertoo, kuinka paljon henkilöllä on energiaa työhön ja vapaa-aikaan. Mittayksikkönä käytetään tuttuun tapaan tunteja ja minuutteja. Energiatesti on patentoitu tuote.
Laturi Corporation Oy, www.laturi.com, Henna Majuri gsm 050 575 5660

Selätin® ja ergonomiset käsipainot
Selätin® ja ergonomiset käsipainot on helppo tapa liikkua päivittäin ja aktivoida selän hyvinvointia. Harjoittelua tehostavat käsipainot on saatavissa kolmea eri painoluokkaa: 1,3 kg, 2,4 kg ja 3,7, kg. Selätin ja käsipainot sopivat kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille. Selätin on mallisuojattu tuote.
Wellmenn Oy, www.selätin.fi, Tommi Koukonen gsm 050 301 0580.Tiedote 17.2.2014

Kilpailu huipentuu GoExpossa


Vuoden Liikuntatuote -kilpailu ratkeaa GoExpon avajaispäivänä 7.3. klo 12:15-13:00 Sporttilavalla (ks. kartta).

Messuilla voit tutustua myös upealla yhteisosastolla kilpailussa mukana olleisiin tuotteisiin. Vuoden Liikuntatuote -kilpailun yhteisosasto löytyy osoitteesta 6e149. Ohi et voi osastosta kulkea, sillä yksi pääkäytävistä halkoo messuosastoa. Messuilla nähdään!

Lisätietoja GoExposta www.goexpo.fi.


Tiedote 1.3.2014

Lippuja GoExpoon

Viimeisellä äänestysviikolla kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin 10 vapaalippua GoExpoon. Voittajat ovat:
Riikka K.
Tuula N.
Maiju S.
Raija H.
Kimmo V.
Katri P.
Tarja R.
Kaisa V.
Petri O.
Tuomo Y.

Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Tervetuloa GoExpoon!Tiedote 17.2.2014

GoExpon pääsylippuja arvottu


Ystävänpäiväviikon arvonnassa GoExpon pääsyliput itselleen ja ystävälleen ovat voittaneet:
Kaisa A, Jyväskylä
Mia H, Helsinki
Antti A, Vaasa
Minna O, Kerava
Sakari V, Espoo

Onnea voittajille. Liput ovat jo postissa.

Vuoden Liikuntatuote –kilpailun palkinnot jaetaan GoExpon päälavalla pe 7.3. klo 12:15. Tervetuloa seuraamaan parhaiden valintaa. Lisätietoja GoExposta www.goexpo.fi.

Vielä ehdit äänestää omaa suosikkia Vuoden Liikuntatuotteeksi.Tiedote 9.1.2014

Vuoden liikuntatuote -kilpailussa jaetaan erikoispalkinto
Vuoden liikuntaohjelma 2013  

Vuoden liikuntatuote -kilpailu jakaa tänä vuonna erikoispalkinnon, Vuoden liikuntaohjelma 2013 -tunnustuksen. Erikoispalkintoa tavoittelee kuusi liikuntaohjelmaa ja valinta suoritetaan yleisöäänestyksellä. Voittaja julkistetaan 7.3. GoExpossa samaan aikaan muiden Vuoden liikuntatuote –voittajien kanssa.

Yleisöäänestys käynnistyy 15.1. ja kestää 15.2. saakka. Yleisö voi äänestää ohjelmasuosikkia internetissä osoitteessa www.liikuntaohjelma.fi. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 71 sporttista palkintoa.  

Ehdokkaina ovat:
1. Jahtikuningatar Marjaana, FOX
2. Maximal, Sub
3. Rakas, sinusta on tullut pullukka! Sub
4. Elixir, Nelonen
5. SM-Liigan viikkomakasiini, Nelonen
6. Urheiluruutu, Yle

Vuoden liikuntatuote -kilpailu tukee koko liikuntatoimialan yrittäjyyttä ja Vuoden liikuntaohjelma -erikoispalkinnolla halutaan nostaa esille tv:n roolia liikuntakulttuurin kehittäjänä.
- Liikunta-alan yrittäjyys on viime vuosina kehittynyt ja erikoistunut myös osaksi tv-toimialaa. TV on liikunta-alalle mielenkiintoinen kanava ja vaikuttaja, sillä tv:ssä voidaan yhdistää liike, intohimo, tunne, motivaatio ja toiminta havainnollisesti sekä kuluttajaa kiinnostavalla ja innostavalla tavalla. Liikuntaohjelmat ovat myös motivoineet moneen elämäntaparemonttiin ja tarjoavat uusia ideoita omaan liikkumiseen, selvittää kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailua järjestää Testing Lab Finland, mikä on liikunta-alan riippumaton tutkimus- ja tuotekehityspalvleu.

Lisätietoja antaa Vuoden Liikuntatuote –kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho, puh 020 124 4021. Siirry äänestämään Vuoden liikuntaohjelmaa.Tiedote 11.11.2013

Vuoden Liikuntatuote 2013 -kandidaatit julkistettu  

Vuoden Liikuntatuote 2013 -kilpailun kandidaattituotteet on valittu. 15 kandidaattituotetta valikoitui yhteensä 44 kilpailuun osallistuneen erilaisen tuotteen tai palvelun joukosta. Kandidaattituotteet julkistettiin Skiexpon avauspäivänä perjantaina Helsingin messukeskuksessa.

Tuomariston valitsemat kandidaatit ovat (tuotteet satunnaisessa järjestyksessä sarjoittain):

Kotimaiset
Checkmylevel, FAM Sports Oy, Oulu
Omegawave Personal, Omegawave Oy, Espoo
Mbody, Myontec Oy, Kuopio
Polar Loop, Polar Electro Finland Oy, Kempele
Selätin® ja ergonomiset käsipainot, Wellmen Oy, Helsinki

Ulkomaiset
Omia, Qicraft Finand Oy, Vantaa
Jacob’s Ladder, Secure Deal Oy, Espoo
Proform Tour de France spinningpyörä, Suomen Polkupyörätukku Oy, Espoo
miCoach smart run, adidas Suomi Oy, Helsinki
BungyPump kuntosauva, GD Promotions Oy, Espoo

Palvelut ja konseptit
Shape.fi-treenivideopalvelu, Fit Production Oy, Turku
Energiatesti, Laturi Corporation Oy, Oulu
RunLab CoachTM, Runteq Oy, Tampere
Moves, ProtoGeo Oy, Helsinki
RecoApp, RecoAppo Oy, Jyväskylä

Nyt julkistetut tuotteet saavat käyttää Vuoden Liikuntatuote 2013 kandidaatti -tunnusta. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkia 28.2.2014 saakka. Äänestää voi kilpailun internetsivuilla tai postikortilla.

Erikoispalkinto
Vuoden Liikuntatuote -kilpailu haluaa huomioida tänä vuonna erikoispalkinnolla liikunta- ja hyvinvointiaiheisia tv-ohjelmia.
- Erikoispalkinto on kunnianosoitus viisikymppiselle Urheiluruudulle, mikä on ollut edelläkävijä ja keulakuva liikunnan lifestyle-ohjelmille. Vaikka Urheiluruutu on ollut tulospainotteinen, on ohjelma luonut myös liikunta-alan tv-kultturia. Tv-kanavien määrän kasvu on mahdollistanut uusien sporttiohjelmien synnyn, kehittymisen ja samalla on syntynyt uudenlaista liikuntayrittäjyyttä. Meillä on ilo kutsua mukaan kilpailuun niin Urheiluruutu kuin muutkin liikuntaohjelmat, iloitsee kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho.
Tv-ohjelman valitsevat liikkujat. Kanavat tai tuotantoyhtiöt ilmoittavat ohjelmansa mukaan kilpailuun.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun tulokset julkistetaan 7.3.2014 GoExpon yhteydessä pidettävässä juhlassa. Tuomaristo valitsee kandidaattituotteista Vuoden Liikuntatuotteeksi yhden kotimaisen, yhden ulkomaisen ja yhden palvelun tai konseptin. Tilaisuudessa julkistetaan myös lehdistön valinta ja yleisön suosikki. Lisäksi jaetaan tämänvuotiset erikoispalkinnot. Tuomariston puheenjohtajana toimii tänä vuonna Valo ry:n pääsihteeri Teemu Japisson.

Lisätietoja ja kuvamateriaalia: Ari Puro-Aho, tuomariston sihteeri, gsm 040 861 4641Tiedote 29.10.2013

Vuoden Liikuntatuote 2013 -kandidaattien julkistus


Tämän vuoden viisitoista liikutnatuote kandidaattia julkistetaan 1.11. klo 13 alkavassa kutsuvierastilaisuudessa. Suuri yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan tuoreeltaan Skiexpossa Vuoden Liikuntatuote -kilpailun messuosalstolla. Löydät meidät messuilta osoitteesta 7g39.

Median edustajia pyydetäänottamaan yhteyttä pääsihteeri Ari Puro-Aho, gsm 040 861 4641.Tiedote 3.10.2013

3000 € palkintorahaa ja ilmaiseksi Goexpoon

Vuoden Liikuntatuote -kilpailu ja Suomen Messut jatkavat ja syventävät hyvää yhteistyötä. Kilpailun aikataulu rytimittyy sopivasti Skiexpon ja Goexpon aikataulujen kanssa.

-Suomen suurimmat sporttimessut ovat erinomainen näyteikkuna kilpailulle ja ennen kaikkea mukana oleville tuotteille, toteaa kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho.

Suomen messusäätiö lahjoittaa 3000 € rahapalkinnon palvelut ja konseptit sarjan voittajalle ja tukee tätä kautta uusien palveluinnovaatioiden kehittymistä.

Kaikki kandidaateiksi valitut tuotteet pääsevät maksutta mukaan kilpailun yhteiselle messuosastolle 7.-9.3. 2014 Goexpoon.

Lisätietoja info(a)vuodenliikuntatuote.fi sekä antti.airaksinen(a)messukeskus.comTiedote 16.9.2013

Paras liikuntatuote 2013

MIKÄ ON TÄMÄN VUODEN HITTITUOTE?


Järjestyksessään neljäs Vuoden liikuntatuote –kilpailu on käynnissä. Tavoitteena on jälleen löytää hyviä tuotteita, joiden avulla edistetään alan yritysten kilpailukykyä, tuotekehitystä ja tuotteiden laatua sekä käytettävyyttä.

- Kilpailu on lunastanut paikkansa toimialalla näyteikkunana ja tänä vuonna odotetaan kuuttakymmentä ilmoittautumista mukaan kilpaluun, kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho toteaa.

Vuoden kotimainen liikuntatuote 2012 oli Suunnon gps-kello ja ulkomainen tuote konsolipeli Valpastin Oy:n maahantuoma Cyclehooop-parkkiruututeline ja palvelut konseptit sarjan voittaja oli Fustra. Suunto nappasi voiton myös yleisöäänestyksessä.

Sarjajako säilyy entisellään
Kilpalun sarjajako on keskusteluttanut jokin verran, mutta ainakin toistaiseksi ne säilyvät entisellään. Tuotteet kilpailevat kolmessa sarjassa ja yleisöäänistä:
- Vuoden kotimainen liikuntatuote
- Vuoden ulkomainen liikuntatuote
- Vuoden liikuntatuote, palvelut ja konseptit
- Vuoden liikuntatuote, yleisön valinta

Lisäksi tuomaristo voi myöntää enintään kaksi kunniamainintaa/sarja.

Suomen Messut Oy jatkaa yhteistyössä
Vuoden Liikuntatuote –kilpailu ja Suomen Messut jatkavat yhteistösopimusta ja kilpailun kulku rytmittyy isojen liikuntamessujen rytmissä. Kandidaatit julkistetaan Skiexpon yhteydessä ja voittajat nousevat päälavalle Goexpossa maaliskkuussa 2014. Goexpossa ovat kaikkia kandidaattituotteet esillä Vuoden Liikuntatuote -kilpailun yhteisosastolla.

Kilpailun kulku
Yritykset ilmoittavat oman tuotteensa mukaan kilpailuun 18.10.2013 mennessä. Yritysten esitysten pohjalta kilpailun työvaliokunta tekee esikarsinnan ja esittää tuomaristolle 30 tuotetta (10 kotimaista, 10 ulkomaista ja 10 palveluinnovaatiota tai konseptia) Vuoden liikuntatuotteeksi. Tuomaristo valitsee 5+5+5 kandidaattituotetta, jotka julkistetaan 1.11.2013 Skiexpossa.

Kandidaattituotteiden julistamisen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan netissä www.vuodenliikuntatuote.fi

Alkuvuodesta 2014 tuomaristo valitsee Vuoden liikuntatuotteet. Tulokset julkistetaan Vuoden liikuntatuote -kilpailun palkintojuhlassa 7.3.2014 Goexpossa. Samassa yhteydessä julistetaan yleisön suosikki sekä sekä muut erityistunnustukset.

Lisätietoja Vuoden Liikuntatuote -kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho, 0408614641.

 Tiedote 23.5.2013

SPONSORIMYYJÄ

Vuoden Liikuntatuote -kilpailu on kasvanut laajaksi toimialan tapahtumakokonaisuudeksi ja näyteikkunaksi liikuntatoimialan yrityksille. Toimintamme kehittyessä ja laajentuessa haemme riveihimme mukaan

Sponsorimyynnin ammattilaista 

Olet osaava, idearikas, päämäärätietoinen onnistuja ja haluat näyttää kykysi myös meille.

Ota yhteyttä 17.6.2013 mennessä Ari Puro-Aho, ari.puro-aho(a)vuodenliikuntatuote.fi, puh. 020 124 4021 ja näytä myyntiosaamisesi. Lisätietoja kilpailusta myös www.vuodenliikuntatuote.fi.Tiedote 8.3.2013

VUODEN 2012 LIIKUNTATUOTTEIKSI GPS-KELLO, PARKKIRUUTUTELINE JA VALMENNUSMETODI

Vuoden liikuntatuote 2012 -kilpailu on ratkennut. Vuoden kotimainen liikuntatuote on Suunnon Ambit HR gps-kello, ulkomainen tuote on Valpastin Oy:n maahantuoma Cyclehoop Parkkiruututeline. Vuoden palvelu on FUSTRA-harjoitusmetodi, jota käytetään tasapainottamaan kehon lihaksistoa, kehittämään kehon hallintaa, korjaamaan ryhtiä ja parantamaan liikkuvuutta. Palvelut ja konseptit -sarjan voittajalle myönnettiin lisäksi Suomen Messusäätiön 3000 euron rahapalkinto.

Yleisöäänestyksen voittajaksi nousi loppukirin ansioista Suunto Ambit HR. Lisäksi tuomaristo jakoi yhden kunniamaininnan, minkä sai Creaforce Oy:n SpineGym Seated Consept. Fustra oli Me Naiset SPORT-lehden valinta.

Tulokset julkistettiin GoExpo-messujen yhteydessä järjestetyssä juhlassa Helsingissä perjantaina.

Tuotteita arvioitiin mm. uutuusarvon, kaupallistamismahdollisuuksien, mielikuvan ja laadun sekä käytettävyyden kannalta. Lisäksi tämän vuoden valinnoissa painotettiin myös työllistävyyden merkitystä ja liikunnan yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Vuoden liikuntatuotteita etsittiin kilpailumielessä kolmatta kertaa. Mukana kilpailussa oli tänä vuonna 29 tuotetta tai palvelua.

- Liikunta-alan yritykset ovat ottaneet kilpailun hyvin omakseen ja kilpailulle on selkeä tilaus. Päättynyttä kilpailua kuvaa parhaiten sana monipuolisuus. Mukana olleet tuotteet kuvasivat toimialan moninaisuutta ja laajaa kirjoa. Vuoden 2013 kilpailuun on tulossa joitakin muutoksia ja odotamme osallistujamäärän tuplaantuvan yli 60:een, kilpailun järjestelyistä vastaava Ari Puro-Aho toteaa.

Vapaavuori tuomariston johtajana

Tuomariston puheenjohtajana toimi tänä vuonna elinkeinoministeri Jan Vapaavuori. Tuomaristoon kuuluivat Kunnossa kaiken ikää -ohjelman johtaja Jyrki Komulainen, päätoimittaja Johanna Lahti, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n hallituksen pj P-C Nordensved, ravitsemusterapeutti Hanna Partanen, urheilutoimittaja Inka Korhonen, yrittäjä ja brändiasiantuntija Lisa Sounio sekä sihteerinä projektipäällikkö Ari Puro-Aho, Frami Oy/Testing Lab Finland.

Kilpailulla nostetta liikunta-alalle

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun tavoitteena on edistää alan kilpailukykyä, tuotekehitystä ja tuotteiden laatua. Lisäksi kilpailulla nostetaan esille hyvät kotimaiset ja ulkomaiset palvelut ja tuotteet sekä tuetaan kotimaisten liikunta-alan innovaatioiden ensiaskeleita.

Vuonna 2011 palkittiin Lymed Oy:n 3D-tukivaate urheiluun (kotimainen  liikuntatuote) Casall U Shaper –tasapainolauta (ulkomainen liikuntatuote)  ja huco spors Oy:n huco profiles (palvelut ja konseptit).

Vuoden Liikuntatuote -kilpailua järjestää Testing Lab Finland, joka on Kuortaneen urheiluopiston ja Frami Oy:n kehittämä palvelukokonaisuus liikunta- ja hyvinvointialan käyttäjälähtöiseen innovaatio- ja tuotetestaukseen.

Lisätietoja: Ari Puro-Aho, 040 861 4641, www.vuodenliikuntatuote.fi. Valokuvia tuotteista ja palkintogaalasta voi tiedustella ari.puro-aho@vuodenliikuntatuote.fi.Tiedote 8.3.2013

VUODEN LIIKUNTATUOTE 2012 KILPAILU RATKEAA

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun voittajat julkistetaan 8.3. klo 19:30 alkavassa palkintogaalassa. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori luovuttaa kristallipystit sarjavoittajille ja yliesöäänestyksen voittajalle.

Lisätietoja tällä sivulla tulosten julkistuksen jälkeen.

Lisätietoja kilpailun pääsihteeri Ari Puro-Aho 040 861 4641.


Tiedote 2.11.2012

VUODEN LIIKUNTATUOTE 2012 KANDIDAATIT JULKISTETTIIN

Vuoden Liikuntatuote 2012 -kilpailun kandidaattituotteet on valittu. 15 kandidaattituotetta valikoitui yhteensä 29 kilpailuun osallistuneen erilaisen tuotteen tai palvelun joukosta. Kandidaattituotteet julkistettiin Skiexpon avauspäivänä perjantaina Helsingin messukeskuksessa.

Tuomariston valitsemat kandidaatit ovat (tuotteet satunnaisessa järjestyksessä sarjoittain):

Kotimaiset tuotteet

TEHO Sport urheilujuoma, Olvi Oyj, Iisalmi (www.tehosport.fi)
Suunto Ambit HR, Amer Sports Suomi Oy, Helsinki (www.suunto.com)
Arctic, Finnsvala Ky, Kärsämäki (www.finnsvala.com)
Vasko, Feelmax Oy, Lohja (www.feelmax.com)
SpineGym Seated Consept, Creaforce Oy, Loviisa (www.spinegym.fi)
Ulkomaiset tuotteet

Life Balance Station Työasema, Omasali Oy, Tampere (www.omasali.fi)
Cyclehoop Parkkiruututeline, Valpastin Oy, Helsinki (www.valpastin.fi)
Jungle Sports Gym, Qicraft Finland Oy, Vantaa (www.qicraft.fi)
Wibit – vesihuvipuistokonsepti, Klubben Sport Finland Oy, Hämeenlinna (www.swimshop.fi)
Sealskinz-ulkoiluhansikas, SailClean Oy, Vantaa (www.sailclean.fi)
Palvelut ja konseptit

IISEE, IISEE, Espoo (www.iisee.fi)
Fustra, Fustra Finland Oy, Espoo (www.fustra.fi)
EasySwim-uimakoulu, Easy Swim Finland Oy, Hämeenlinna (www.easyswim.fi)
Sports Tracker Challenges, Sports Tracking Technologies, Helsinki (www.sports-tracker.com)
Nike+ Kinect Training, Microsoft, Espoo (www.microsoft.com)
Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan 1.3.2013 saakka. Äänestää voi kilpailun internetsivulla www.liikuntatuote.fi tai postikortilla.

Vuoden Liikuntatuote –kilpailun tulokset julkistetaan 8.3.2013 GoExpon yhteydessä pidettävässä juhlassa. Tuomaristo valitsee kandidaattituotteista Vuoden liikuntatuotteeksi yhden kotimaisen ja yhden ulkomaisen tuotteen. Lisäksi tuomaristo valitsee palvelu- ja konseptisarjan voittajan, joka palkitaan Suomen Messusäätiön 3000 euron stipendillä. Tuomariston valintojen ohella julkistetaan myös MeNaiset Sport-lehden valinta ja yleisön suosikki. Tuomariston puheenjohtajana toimii tänä vuonna Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja ja kansanedustaja Jan Vapaavuori.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun järjestää Kuortane Testing Lab, joka on Kuortaneen urheiluopiston ja Frami Oy:n kehittämä palvelukokonaisuus liikunta- ja hyvinvointialan käyttäjälähtöiseen innovaatio- ja tuotetestaukseen.

Lisätietoja: tuomariston sihteeri Ari Puro-Aho, gsm 040 8614641.
Tiedote 25.10.2012


KANDIDAATIT JULKISTETAAN SKIEXPOSSA

Vuoden Liikuntatuote -kilpailuun tuli tänä vuonna 28 erittäin hyvää tuote- ja palveluilmoittautumista. Tuoterepertuaari oli erittäin laaja ja kuvasi liikunta-alan monipuolisuutta. Kilpailun 15 kandidaattituotetta julkistetaan Skiexpon avauspäivänä 2.11. klo 12:30 Vuoden Liikuntatuote -kipailun messuosastolla 6g119.

Tervetuloa seuraamaan julkistusta!Tiedote 24.10.2012

Skiexpon pääsyliput arvottu

Skiexpon pääsyliput on arvottua ja voittajat ovat:
Aaltonen Lea, Ahvenniemi Mari, Alaniska Päivi, Haaparanta Vuokko, Haapasaari Niina, Hannula Pauliina, Harri Elina, Hellman-Ketola Susanne, Herranen Arthut, Hotti Kristiina, Karvinen Annika, Kataja Kaisa, Katajala Pauli, Kuningas Taivi, Kuvaja Aira, Lassila Titta, Lepo Maija, Lindahl Anders, Makkonen Petri, Matikainen Riitta, Mäenpää Kaija, Männikkö Sanna, Mäntykoski Mika, Nieminen Juhani, Nikula Marika, Orrenmaa Ville, Perämäki Leena, Puhilas Marika, Päätalo Mari, Reitti Mikko, Salokangas Anu, Saranpää Jyri, Seppänen Suvi, Somero Marie, Tuhkanen Päivi, Valkonen Tuula, Vapalahti Pia, Vuohelainen Mari, Vähäkuopus Ari, Wollsten Anna.

Voittajien tulee vahvistaa osallistumisensa messuille 31.10.2012 mennessä lähettämällä sähköpostiviesit osoitteeseen info(a)testinglab.eu. Kirjoita viestin otsikkoon "Skiexpon lippu". Paluuviestinä saat vahvistuksen sekä tiedon, miten saat messulippusi. Mikäli osallistumista ei vahvisteta 31.10. mennessä on se merkki siitä, että voittaja ei ole käyttämässä lippua ja voittolippu mitätöityy.

Onnea kaikille voittajille ja tervetuloa osastollemme 6g119.Tiedote 16.10.2012

Vuoden Liikuntatuote-kisa, Messukeskus ja Elixir yhteistyöhön
LIIKUNTATUOTTEET PAREMMIN SUOMALAISTEN TIETOON

Vuoden Liikuntatuote-kisa, Messukeskus ja Elixir TV käynnistävät yhteistyön, jolla pyritään tehostamaan suomalaisen liikuntabisneksen viestintää.

- Liikunta-alan yrittäjän ongelma on usein heikko viestintä. Tuote- tai palveluosaaminen on sinänsä riittävää, mutta markkinointi ja viestintä eivät, Ari Puro-Aho Vuoden Liikuntatuote –kilpailun tuomaristosta sanoo.

Messukeskus ja Vuoden Liikuntatuote-kisa käynnistivät jo aiemmin yhteistyön ja nyt rinkiin on liittynyt viestinnän tekijäksi Elixir CMS Oy.  Ensimmäisenä konkreettisena askeleena Elixir TV on alkanut tuottaa Messukeskuksessa kuvattavia Viikon sporttiuutuus-osioita ja muistuttaa samalla katsojia Vuoden Liikuntatuote-kisasta.

Tarkoitus on laajentaa yhteistyötä muihinkin kanaviin kuin televisioon.
- Tehokas viestintä tuotteesta tai palvelusta tarkoittaa nykyään pajon muutakin kuin sitä "takasivun alakulman" lehti-ilmoitusta. - Netti, messuscreenit, televisio, kauppa-televisio-ruudut ovat kaikki videopohjaisia viestimiä, joita tulisi osata käyttää ja joista liikunnan markkinan eri kohderyhmät tavoittaa tehokkaasti, Timo Ylitalo Elixir CMS Oy:stä toteaa.

Myös muut kuin suomenkieliset videoesittelyt ovat pakollisia vientiä hamuaville tai sitä jo harjoittaville yrityksille. Messukeskus ja Vuoden Liikuntatuote-kisa pyrkivät Elixirin kanssa kehittämään ihanteellisen videopromootioiden tuotantomallin liikunta-alan yrityksille sekä vientiin että kotimaan markkinoille ja tarjoamaan sitä syksyn ja ensi vuoden aikana yrityksille.

Lisätietoja:
Vuoden Liikuntatuote –kilpailu, Ari Puro-Aho, gsm 040 861 4641
Elixir, Timo Ylitalo, gsm 040 528 6950
Suomen Messut, Hanne-Mari Jantunen, gsm 050 301 1734Tiedote 03.10.2012

VUODEN 2012 LIIKUNTATUOTTEEN METSÄSTYS KÄYNTIIN 

Vuoden Liikuntatuote 2012 -kisa on käynnistynyt. Parhaita liikuntatuotteita ja –palveluja etsivän kilpailun tuomaristo odottaa ennen kaikkea liikkujilta vinkkejä ja näkemyksiä hyvistä liikuntatuotteista.

- Omien liikuntakokemusten ansiosta kertyy paljon hyvää tietoa hyvistä liikuntatuotteista, tuomaristo kannustaa kuluttajia mukaan.

Yritykset voivat myös omatoimisesti ilmoittaa kilpailuun omat tuotteensa.

- Nyt kolmatta kertaa järjestettävä kilpailu on syntynyt yritysten odotusten pohjalta. Liikunta-alalle tällainen kilpailu sopii hyvin, ja esille nousevat myös hyvin nuoret yritykset. Tänä vuonna odotamme kuuttakymmentä ilmoittautumista, kilpailun järjestävän Kuortane Testing Labin projektipäällikkö Ari Puro-Aho valottaa.

Vuoden 2011 kotimainen liikuntatuote oli tamperelaisen Lymedin 3D-tukivaate urheiluun, ulkomainen tuote Casallin U-shaper ja palvelut sekä konseptit -sarjan voittaja huco sport Oy:n huco profiles.


Tuotteet kilpailevat kolmessa eri sarjassa:
- Vuoden kotimainen liikuntatuote
- Vuoden ulkomainen liikuntatuote
- Vuoden liikuntatuote, palvelut ja konseptit

Tuomaristo voi myöntää enintään kaksi kunniamainintaa/sarja. Palvelut ja konseptit -sarjassa jaetaan myös Suomen Messusäätiön lahjoittama 5 000 € rahapalkinto. Me Naiset Sport –lehti valitsee kandidaateista oman suosikin. Myös liikkujat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan.

Tulokset julki maalliskuussa 2013
Yritykset ilmoittavat oman tuotteensa mukaan kilpailuun 19.10.2012 mennessä. Tuomaristo valitsee yhteensä 15 kandidaattituotetta, jotka julkistetaan 2.11.2012 Ski Expossa.

Kandidaattituotteiden julistamisen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan. Äänestys tapahtuu tekstiviestillä, nettilomakkeella tai postikortilla.

Vuoden liikuntatuotteet julkistetaan palkintogaalassa 8.3.2013 GoExpon avauspäivän iltana.

Tuomaristossa hyvä kattaus asiantuntijoita
Kilpailun tuomaristoon kuuluu tänäkin vuonna monipuolinen joukko eri alojen asiantuntijoita. Puheenjohtajana toimii valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja ja kansanedustaja Jan Vapaavuori.
Jäseninä ovat Kunnossa kaiken ikää -ohjelman johtaja Jyrki Komulainen, päätoimittaja Johanna Lahti, Me Naiset Sport –lehti, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry hallituksen pj P-C Nordensved, ravitsemusterapeutti Hanna Partanen, MTV3:n urheilutoimittaja Inka Korhonen, brändiasiantuntija Lisa Sounio ja projektipäällikkö Ari Puro-Aho, Testing Lab / Frami Oy (tuomariston sihteeri).

Lisätietoja: Ari Puro-Aho, projektipäällikkö, puh. 040 861 4641

www.vuodenliikuntatuote.fiTiedote 2.3.2012

VUODEN 2011 LIIKUNTATUOTTEET VALITTU

Vuoden liikuntatuote 2011 –kilpailu on ratkennut. Vuoden kotimainen liikuntatuote on Lymed Oy:n 3D-tukivaate urheiluun, ulkomainen tuote Casall UShaper -tasapainolauta ja palvelu huco spors Oy:n huco profiles. Palvelut ja konseptit -sarjan voittajalle myönnettiin lisäksi Suomen Messusäätiön 5000 euron rahapalkinto.

Yleisöäänestyksen voittajaksi nousi Team Action Zonen TrezrHunt-ulkoilupeli.  Lisäksi tuomaristo jakoi kaksi kunniamainintaa: Woodway Curven juoksumatolle ja TrezerHuntille. Altai Skis HOK oli Me Naiset SPORT-lehden valinta.

Tulokset julkistettiin GoExpo-messujen yhteydessä järjestetyssä juhlassa Helsingissä perjantaina.

Tuotteita arvioitiin mm. uutuusarvon, kaupallistamismahdollisuuksien, mielikuvan ja laadun sekä käytettävyyden kannalta. Lisäksi tämän vuoden valinnoissa painotettiin muotoilua, ekologisuutta, liikkumisen helppoutta ja siihen innostamista.

Vuoden liikuntatuotteita etsittiin kilpailumielessä toista kertaa. Ensimmäiseen kilpailuun osallistui 32 tuotetta tai palvelua, nyt 48.

- Liikunta-alan yritykset ovat ottaneet kilpailun hyvin omakseen ja kilpailulle on selkeä tilaus. Kotimaisten tuotteiden sarja oli erityisen kovatasoinen tänä vuonna. Uutena sarjana palvelut ja konseptit tarjoaa vahvan ponnahdusalustan uusille palveluille. Vuoden 2012 kilpailulle on hyvät lähtökohdat ja odotamme yli 60:tä ilmoittautumista tämän vuoden kilpailuun, kilpailun järjestelyistä vastaava Ari Puro-Aho toteaa.

Ihalainen tuomariston johtajana

Tuomariston puheenjohtajana toimii tänä vuonna työministeri Lauri Ihalainen. Tuomaristoon kuuluivat myös ex-jääkiekkoilija Jari Kurri, Kunnossa kaiken ikää -ohjelman johtaja Jyrki Komulainen, toimittaja ja kirjailija Ulla-Maija Paavilainen, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry hallituksen pj P-C Nordensved, Muodin huipulle -ohjelman voittaja, suunnittelija Linda Sipilä, Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen, Urheilutoimittaja Inka Korhonen, Liikunnanopettaja ja Kuortaneen kunnanhallituksen pj. Annu Ridanpää-Taittonen sekä sihteerinä projektipäällikkö Ari Puro-Aho, Frami Oy Testing Lab.

Kilpailulla nostetta liikunta-alalle

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun tavoitteena on edistää alan kilpailukykyä, tuotekehitystä ja tuotteiden laatua. Lisäksi kilpailulla nostetaan esille hyvät kotimaiset ja ulkomaiset palvelut ja tuotteet sekä tuetaan kotimaisten liikunta-alan innovaatioiden ensiaskeleita.

Vuonna 2010 palkittiin Lappsetin parkour-ratkaisu (kotimainen liikuntatuote), Microsoft Xbox Kinect (ulkomainen liikuntatuote) ja yleisön suosikki TechnoGym– Aspiration Finder.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailua järjestää Kuortane Testing Lab, joka on Kuortaneen urheiluopiston ja Frami Oy:n kehittämä palvelukokonaisuus liikunta- ja hyvinvointialan käyttäjälähtöiseen innovaatio- ja tuotetestaukseen.

Lisätietoja: Ari Puro-Aho, 040 861 4641Tiedote 4.11.2011

VUODEN LIIKUNTATUOTE 2011 -KANDIDAATIT JULKISTETTU 

Vuoden Liikuntatuote 2011 –kilpailun kandidaattituotteet on valittu. 13 kandidaattituotetta valikoitui yhteensä 48 kilpailuun osallistuneen erilaisen tuotteen tai palvelun joukosta. Kandidaattituotteet julkistettiin Skiexpon avauspäivänä perjantaina Helsingin messukeskuksessa.

Tuomariston valitsemat kandidaatit ovat (tuotteet satunnaisessa järjestyksessä sarjoittain):

Kotimaiset

Crank Bike X4, Gymstick International Oy
3D-tukivaate urheiluun, Lymed Oy,
Optiwax- luistonauha, MJ Optima-Sport Oy
TrezrHunt ulkoilupeli, Team Action Zone Oy
Maalipenkki, Arvo Piiroinen Oy
Ulkomaiset

Casall U shaper, Casall Sports AB
Altai Skis HOK + X-Trace-side, Outdoor Action Finland Oy
Personality Gym kuntokeskus, Omasali Oy
F50 Adizero MiCoach, adidas Suomi Oy
Woodway Curve juoksumatto, Medical Tech Oy
Palvelut ja konseptit

Huco profiles, Huco sport oy
Life Coaching - MyWellness Key, Qicraft Finland Oy
It´s my life –liikuntapalvelu, Hookie Technologies Oy
Nyt julkistetut tuotteet saavat käyttää Vuoden Liikuntatuote 2011 kandidaatti -tunnusta. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkia 26.2.2012 saakka. Äänestää voi kilpailun internetsivulla, tekstiviestillä tai postikortilla.

Vuoden Liikuntatuote –kilpailun tulokset julkistetaan 2.3.2012 GoExpon yhteydessä pidettävässä juhlassa. Tuomaristo valitsee kandidaattituotteista Vuoden Liikuntatuotteeksi yhden kotimaisen, yhden ulkomaisen ja yhden palvelun tai konseptin. Lisäksi julkistetaan Sport-lehden valinta ja yleisön suosikki. Tuomariston puheenjohtajana toimii tänä vuonna työministeri Lauri Ihalainen.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailua järjestää Kuortane Testing Lab, joka on Kuortaneen urheiluopiston ja Frami Oy:n kehittämä palvelukokonaisuus liikunta- ja hyvinvointialan käyttäjälähtöiseen innovaatio- ja tuotetestaukseen.

Lisätietoja: tuomariston sihteeri Ari Puro-Aho, gsm 0408614641.

Yritysten omat sivut

www.gymstick.net
www.lymed.fi
www.optiwax.fi
www.taz.fi
www.piiroinen.com
www.casall.com
www.oac.fi
www.omasali.fi
www.soccerbible.com
www.medicaltech.fi
www.hucosport.com
www.qicraft.fi
www.hookietech.com

 

Tiedote 25.10.2011

Vuoden liikuntatuote -kilpailuun 5000 euron rahapalkinto

Ensi keväänä jaetaan järjestyksessään toiset Vuoden Liikuntatuote 2011 -tunnustukset. Palvelut ja konseptit -sarjan voittajalle on luvassa maineen lisäksi myös Suomen Messusäätiön 5000 euron rahapalkinto. Muut sarjat ovat Vuoden kotimainen liikuntatuote ja Vuoden ulkomainen liikuntatuote. Lisäksi kunniamaininnan saavat yleisön ja Sport-lehden valitsemat suosikit.

Kilpailuun ilmoittautuminen on päättynyt. Eri sarjoihin ilmoittautui yhteensä 48 tuotetta tai palvelua, mikä on 16 viimevuotista enemmän.  Seuraavassa vaiheessa tuomaristo valitsee viisi kandidaattituotetta kuhunkin sarjaan. Kandidaattituotteet julkistetaan Skiexpossa perjantaina 4.11. ja samalla alkaa kilpailun yleisöäänestysosuus.

Vuoden Liikuntatuote –kilpailun voittajat julkistetaan 2.3.2012 GoExpo-messukokonaisuuden yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Kunkin sarjan voittajan valitsee tuomaristo, jonka jäsenet ovat:
-työministeri Lauri Ihalainen (tuomariston puheenjohtaja)
-Kunnossa kaiken ikää -ohjelman johtaja Jyrki Komulainen
-Urheilutoimittaja Inka Korhonen
-Ex-kiekkoilija Jari Kurri
-Kuntokeskusyrittäjien hallituksen puheenjohtaja P-C Nordensved
-Sport-lehden päätoimittaja Ulla-Maija Paavilainen
-Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen      
-Liikunnanopettaja ja Kuortaneen kunnanhallituksen pj. Annu Ridanpää-Taittonen
-Designer ja Muodin huipulle –kilpailun voittaja 2011 Linda Sipilä

Tuotteiden arviointikriteerit ovat käytettävyys, uutuusarvo, kaupallistettavuus, tuotteen luoma mielikuva sekä laatu. Kilpailuun osallistuvien tuotteiden tulee olla uusia, tai sellaisia, jotka ovat olleet jo aiemmin markkinoilla, mutta joihin on tehty huomattavia muutoksia tai joita markkinoidaan uudella tavalla. Kilpailussa ei ole osallistumismaksua.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun tavoitteena on edistää alan kilpailukykyä sekä tuotekehitystä ja tuotteiden laatua. Lisäksi kilpailulla pyritään nostamaan esille hyvät kotimaiset ja ulkomaiset palvelut ja tuotteet sekä tukemaan kotimaisten liikunta-alan innovaatioiden ensiaskeleita. Kilpailun järjestää Testing Lab.

Vuonna 2010 palkittiin Lappsetin parkour-ratkaisu (kotimainen liikuntatuote), Microsoft Xbox Kinect (ulkomainen liikuntatuote) ja yleisön suosikki TechnoGym– Aspiration Finder.

Lisätietoja:
Frami Oy / Testing Lab, projektipäällikkö Ari Puro-Aho, 040 861 4641, ari.puro-aho@frami.fi
Suomen Messut, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@finnexpo.fi

 

Tiedote 19.9.2011

VUODEN 2011 LIIKUNTATUOTTEEN METSÄSTYS KÄYNTIIN 

Järjestyksessään toinen Vuoden liikuntatuote –kilpailu käynnistyy. Tavoitteena on jälleen löytää hyviä tuotteita, joiden avulla edistetään alan yritysten kilpailukykyä, tuotekehitystä ja tuotteiden laatua sekä käytettävyyttä.

- Ensimmäinen kilpailu onnistui erittäin hyvin. Saimme yli 30 ehdotusta vuoden liikuntatuotteeksi. Siitä rohkaistuneena odotamme tänä vuonna enemmän tuote- ja palvelukandidaatteja, kilpailun järjestävän Kuortane testing labin projektipäällikkö Ari Puro-Aho toteaa.

Vuoden kotimainen liikuntatuote 2010 oli rovaniemeläisen Lappsetin parkour-välineistö ja ulkomainen tuote konsolipeli Xbox 360:lle suunniteltu sensori. Se ylsi myös Sport-lehden valinnaksi. Yleisön suosikiksi nousi Technogymin verkossa tehtävä motivaatiotesti.

Uusi sarjajako:
Uutena sarjana tänä vuonna kilpailussa on mukana palvelut ja konseptit. Uutta sarjaa vauhdittaa SuomenMessusäätiön lahjoittama 5.000 € pääpalkinto sarjan voittajalle.

 Tänä vuonna kilpailussa jaetaan yhteensä viisi palkintoa:
- Vuoden kotimainen liikuntatuote
- Vuoden ulkomainen liikuntatuote
- Vuoden liikuntatuote, palvelut ja konseptit
- Vuoden liikuntatuote, yleisön valinta
- Vuoden liikuntatuote, Sport-lehden valinta

Lisäksi tuomaristo voi myöntää enintään kaksi kunniamainintaa/sarja.

Suomen Messut Oy yhteistyössä mukana
Vuoden Liikuntatuote –kilpailu ja Suomen Messut Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, mikä tarjoaa kilpailulle ja mukana oleville yritykselle merkittävää näkyvyyttä. Yhteistyö kattaa maamme merkittävimmät liikunta-alan messutapahtumat: marraskuussa pidettävän Ski Expon ja maaliskuun GoExpon, joissa kilpailulla ja kandidaattituotteilla on yhteinen messuosasto. Lisäksi kandidaattituotteille tarjotaan messuosaamisen Face-to-face –koulutus.

Kilpailun kulku
Yritykset ilmoittavat oman tuotteensa mukaan kilpailuun 17.10.2011 mennessä. Yritysten esitysten pohjalta kilpailun työvaliokunta tekee esikarsinnan ja esittää tuomaristolle 30 tuotetta (10 kotimaista, 10 ulkomaista ja 10 palveluinnovaatiota tai konseptia) Vuoden liikuntatuotteeksi. Tuomaristo valitsee 5+5+5 kandidaattituotetta, jotka julkistetaan 4.11.2011 Ski Expossa.

Kandidaattituotteiden julistamisen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan. Äänestys tapahtuu tekstiviestillä, nettilomakkeella tai postikortilla.

Alkuvuodesta 2012 tuomaristo valitsee Vuoden liikuntatuotteet. Tulokset julkistetaan Vuoden liikuntatuote -kilpailun pääjuhlassa 2.3.2011 GoExpossa. Samassa yhteydessä julistetaan yleisön suosikki sekä Sport-lehden valinta.

Tuomaristo:
Työministeri Lauri Ihalainen, Kauppa- ja teollisuusministeriö (tuomariston puheenjohtaja)
Ex-jääkiekkoilija Jari Kurri
Kunnossa kaiken ikää -ohjelman johtaja Jyrki Komulainen
Päätoimittaja Ulla-Maija Paavilainen, Sport-lehti
Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry hallituksen pj P-C Nordensved
Muodin huipulle -ohjelman voittaja suunnittelija Linda Sipilä
Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen
Urheilutoimittaja Inka Korhonen
Liikunnanopettaja ja Kuortaneen kunnanhallituksen pj. Annu Ridanpää-Taittonen
Projektipäällikkö Ari Puro-Aho, Testing Lab / Frami Oy (tuomariston sihteeri)

Lisätietoja: Ari Puro-Aho, projektipäällikkö, puh. 040 861 4641

 

Tiedote 9.9.2011

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun infotilaisuus 19.9.

Vuoden Liikuntatuote 2011 -kiplpailussa tapahtuu mielenkiintoisia uudistuksia. Tule Helsingin messukeskuksessa 19.9. klo 12:30 pidettävään infotilaisuuteen kuulemaan uudistuksista. Vuoden Liikuntatuote 2011 tilleli voi olla Sinun tuotteellasi.

Ilmoittaudu tilaisuutenn 15.9. mennessä yhteydenottolomakkeella.

 

Tiedote 22.8.2011

Vuoden Liikuntatuote -kilpailu sai oman FB-sivuston

Vuoden Liikuntatuote -kilpailulle on avattu oma Facebook -sivusto. Käväise tykkäämässä sivusta. Kaikkien 30.9. mennessä tykänneiden kesken arvotaan VIP-lippu kilpailun pääjuhlaan. Siirry http://www.facebook.com/vuodenliikuntatuote

 

Tiedote 24.3.2011

Vuoden liikuntatuotteet esillä SporTecissä

Vuoden liikutatuotteet olivat hyvin esillä Tampereella järjestetyssä SporTec-tapahtumassa. Erityisesti Nordic Wellness Companyn osastolla Vuoden Liikuntatuote -kilpailu näkyi erinomaisesti.

Monet yritykset ilmoittautuivat jo messuilla mukaan tämän vuoden kilpailuun. Jäämme odottamaan ilmoittautumisryntäystä.

Vuoden Liikuntatuote -kilpailu näkyi hyvin messuilla.

 

Tiedote 26.1.2011

Vuoden liikuntatuotteiksi parkour-välineistö, konsolipelisovellus ja motivaatiotesti

Laatuaan ensimmäinen valtakunnallinen Vuoden liikuntatuote –kilpailu on ratkennut. Vuoden kotimainen liikuntatuote on rovaniemeläisen Lappsetin parkour-välineistö ja ulkomainen tuote konsolipeli Xbox 360:lle suunniteltu sensori. Se ylsi myös Sport-lehden valinnaksi. Yleisön suosikiksi nousi Tecnocymin verkossa tehtävä motivaatiotesti.

- Voittajatuotteissa on uutuusarvoa, globaali markkinapotentiaali ja käytettävyys kohdallaan. Ne aktivoivat käyttäjiä liikkumiseen hauskalla tavalla, tuomariston sihteerinä toiminut Ari Puro-Aho perustelee.

Nyt palkitut tuotteet seuloutuivat yhteensä reilun 30 osallistujan joukosta. Laatuaan ensimmäinen Vuoden liikuntatuote –kilpailu vastasi Puro-Ahon mukaan hyvin alan yritysten huutoon.

- Nyt on toteutettu ensimmäisen kerran suomalaisten liikuntayritysten toivoma ja odottama kilpailu. Uskomme, että jatkossa vuosittain järjestettävä kilpailu täyttää sille asetetut odotukset eli tukee liikunta-alan kilpailukykyä, edistää tuotekehitystä ja tuotteiden laatua sekä käytettävyyttä.

Kilpailun järjesti Kuortane Testing Lab, joka on Kuortaneen urheiluopiston ja Seinäjoella toimivan Frami Oy:n kehittämä palvelukokonaisuus liikunta- ja hyvinvointialan käyttäjälähtöiseen innovaatio- ja tuotetestaukseen.

Lappsetin parkour-välineistö
Välinesarja, jonka tuotteita yhdistämällä saadaan luotua innostava ja turvallinen parkour-kokonaisuus. Tuotteiden eri rakenteet muodostavat ylityksiin ja alituksiin soveltuvia kaiderakennelmia ja esim. seinäelementit toimivat muurien tai seinien ylösjuoksutekniikoiden harjoitteluvälineinä.

Kinect Xbox 360:lle
Kinect-sensori tunnistaa tarkasti ihmisen koko vartalon liikkeet, kasvot ja jopa äänen. Se tarjoaa ensimmäistä kertaa mahdollisuuden pelata mm. liikunta-, urheilu- ja tanssipelejä ilman minkäänlaisia ohjaimia. Ihminen on itse ohjain.

Technogymin motivaatiotesti
Ensimmäinen tieteellinen verkossa tehtävä testi, joka määrittelee kuntoilijan todelliset motivaatiotekijät. Tuloksena saatava tavoitekartta auttaa kuntoilijaa ylläpitämään motivaatiotaan sekä kuntosaliyrittäjää edistämään liiketoimintaansa.

Lisätietoja Ari Puro-Aho, projektipäällikkö, Kuortane Testing Lab, puh. 040 861 4641.